„Јас те сакам повеќе“

Романот со наслов „Јас те сакам повеќе“ од авторката Лиса Гарднер е една интересна приказна, која вреди да се прочита. 

Кого сакаш? 

Едно прашање, минијатурно делче од секундата и Брајан Дарби паѓа мртов на кујнскиот под во својата куќа. Неговата сопруга, полицајката Теса Леони, тврди дека го застрелала во самоодбрана, а нејзиното модро лице и скршени коски ја поддржуваат таа приказна. За искусната детективка Ди Ди Ворен, случајот е прилично јасен. Само што … каде е нивната шестгодишна ќеркичка? 

И колку далеку би оделе вие…

Детективите ја започнуваат потрагата по девојчето додека истовремено се трудат да ги откријат сите семејни тајни. Дали една тренирана полицајка навистина би си го застрелала сопругот? Зошто? И дали една мајка е способна да го повреди сопственото дете? 

За да ја спасите …

За Теса Леони, најлошото следува дури сега. Таа чекори по тенко јаже, не може да се побара помош од никој, не смее никому да верува. Таа има само една цел и планира да ја искористи секоја секунда  тренинг за да дојде до неа. Ниедна жртва не е преголема, ниедно дело не е незамисливо. Мајката знае кого сака …