Подрарок 15 книги од Македонскиот композитор и публицист, Јане Коџабашија

Македонскиот композитор и публицист, Јане Коџабашија на ЈОУ Градска библиотека „Борка Талески“-Прилеп подари 15 книги од своето творештво. Творечкиот опус на Коџабашија, припаѓа на забавната,

ПОВЕЌЕ »

Подрарок 15 книги од Македонскиот композитор и публицист, Јане Коџабашија

Македонскиот композитор и публицист, Јане Коџабашија на ЈОУ Градска библиотека „Борка Талески“-Прилеп подари 15 книги од своето творештво. Творечкиот опус на Коџабашија, припаѓа на забавната,

ПОВЕЌЕ »

Три конкурси за ученици

Почитувани, По Ваше барање ги одложуваме термините за објавените конкурси, како што следува: Податоците за учесниците да се испраќаат најдоцна до 31.10.2022 година. Натпреварот за

ПОВЕЌЕ »

Гости од Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ од Кралево

Почитуваната колешка, Драгана Типсаревиќ, библиотекарка советник и поранешна директорка во Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ од Кралево, денеска беше гостин во нашата установа. Во своето излагање

ПОВЕЌЕ »

Посета на ученици

Ученици од 5-то одделение од ООУ „Кочо Рацин“ -Прилеп денеска ни беа гости. Во пресрет на најголемиот национален празник „11 Октомври“, со нив разговаравме за

ПОВЕЌЕ »