Три конкурси за ученици

Почитувани, По Ваше барање ги одложуваме термините за објавените конкурси, како што следува: Податоците за учесниците да се испраќаат најдоцна до 31.10.2022 година. Натпреварот за

ПОВЕЌЕ »

Гости од Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ од Кралево

Почитуваната колешка, Драгана Типсаревиќ, библиотекарка советник и поранешна директорка во Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ од Кралево, денеска беше гостин во нашата установа. Во своето излагање

ПОВЕЌЕ »

Посета на ученици

Ученици од 5-то одделение од ООУ „Кочо Рацин“ -Прилеп денеска ни беа гости. Во пресрет на најголемиот национален празник „11 Октомври“, со нив разговаравме за

ПОВЕЌЕ »

Компанијата Гентерм донира 430 книги

Приватната компанија „Гентерм“, која што успешно функционира во ТИРЗ- Алинци, денеска донираше 430 книги, избрана литература за нашата установа! Срдечна благодарност за донацијата, до генералниот

ПОВЕЌЕ »

Компанијата Гентерм донира 430 книги

Приватната компанија „Гентерм“, која што успешно функционира во ТИРЗ- Алинци, денеска донираше 430 книги, избрана литература за нашата установа! Срдечна благодарност за донацијата, до генералниот

ПОВЕЌЕ »

Анкета

Оваа анкета е наменета за корисниците на услугите на ЈОУ Градска библиотека „Борка Талески“ – Прилеп и има за цел да ги испита нивните ставови

ПОВЕЌЕ »