Омаж за Коле Чашуле (1921-2009)

Со омаж посветен на ликот и делото на нашиот сограѓанин, македонскиот драматург, дипломат и првоборец, Коле Чашуле, градската библиотека „Борка Талески“ од Прилеп, ја одбележува

ПОВЕЌЕ »

Омаж за Коле Чашуле (1921-2009)

Со омаж посветен на ликот и делото на нашиот сограѓанин, македонскиот драматург, дипломат и првоборец, Коле Чашуле, градската библиотека „Борка Талески“ од Прилеп, ја одбележува

ПОВЕЌЕ »

Најнови бестселери во Библиотеката

Денеска направивме краток избор на дела од најновата продукција на македонските издавачи, коишто се веќе достапни во вашата Библиотека!Уживајте со најновите и најбараните светски бестселери!

ПОВЕЌЕ »